11.1 C
București
vineri, 26 aprilie 2024 - 1:31
No menu items!

”Dosarul dezafilierii Universității Craiova”: DNA îi trimite în judecată pe Mircea Sandu și Dumitru Dragomir

spot_img
”Dosarul dezafilierii Universității Craiova”: DNA îi trimite în judecată pe Mircea Sandu și Dumitru Dragomir
foto: sptfm.ro

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a prezentat luni materialul de urmărire penală după care urmează să fie trimise în judecată mai multe persoane cercetate în ”Dosarul dezafilierii Universității Craiova”.

”Am fost astăzi dimineață la DNA unde ne-a fost prezentat materialul de urmărire penală, mai exact documentele depuse de noi, LPF, de Federația Română de Fotbal, precum și de Universitatea Craiova. Este o procedură standard. Acum urmează trimiterea în judecată în acest dosar al dezafilierii clublui Universitatea Craiova”, a declarat avocatul Ligii Profesioniste de Fotbal, Cătălin Ciubotă.

Potrivit avocatului, până în acest moment, vor fi trimiși în judecată Mircea Sandu, Dumitru Dragomir și Octavian Goga, precum și Federația Română de Fotbal (FRF) și Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), în calitate de persoane juridice.

Eu nu am văzut rechizitoriul, dar din ce știu trei persoane vor fi trimise în judecată, domnii Sandu, Dragomir și Octavian Goga, precum și LPF și FRF în calitate de persoane juridice. Dar, repet, nu am informații sigure, nu am văzut rechizitoriul”, a spus Ciubotă.

Procurorii anticorupție au trecut la etapa prezentării materialului de urmărire penală și îi vor chema pe toți cei puși sub inculpare pentru a studia probele și acuzarea lor, a declart avocatul FRF, Cristian Ene. După încheierea acestei etape, procurorii vor decide pe cine vor trimite în judecată.

Pe 20 iulie 2011, Comitetul Executiv al FRF a votat dezafilierea echipei Universitatea Craiova.

Lucian Mera