11.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 22:13
No menu items!

Șofer prins conducând pe Șoseaua de centură a Constanței cu peste 3 la mie alcool în sânge

spot_img

etilotest

Un bărbat din judeţul Constanţa a fost prins conducând băut, joi dimineață, pe autostrada A4 (Șoseaua de centură a Constanței), între localităţile Ovidiu şi Agigea, acesta fiind testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 1,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, adică aproximativ 3,24 la mie alcool în sânge.

Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, din comuna Cogealac, judeţul Constanţa, care conducerea un autoturism înmatriculat în Bulgaria, pe autostrada A4, a fost oprit de poliţiştii Biroului de Poliţie A2 (Bucureşti – Constanţa), în jurul orei 10.00, pentru control, între localităţile Ovidiu şi Agigea.

„Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Etilotest, rezultatul fiind de 1,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Constanţa în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Poliţiştii vor întocmi pe numele bărbatului un dosar penal pentru „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, având în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală”, a precizat sursa citată.

R.D.