8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 7:21
No menu items!

Șeful Poliției Rutiere Brașov, suspectat de corupție. UP DATE Comisarul șef a fost REȚINUT

spot_img

Procurorii anticorupţie fac, marţi, percheziţii la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov, într-un dosar în care şeful Serviciului Poliţiei Rutiere este suspectat de fapte de corupţie.

perchezitii

UP DATE.

Șeful Poliției Rutiere Brașov, comisar șef Claudiu Tămârjan, a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru trafic de influență, instigare la abuz în serviciu și folosirea, în orice mod, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Anchetatorii susțin că polițistul Claudiu Tămârjan lua, cu titlu de mită, orice se nimerea – păstrăv, carne, băuturi carbogazoase, whisky, un card pentru combustibil, dar și material lemnos. Mai mult, el își obliga subordonații, agenții de la rutieră care opreau șoferii în trafic, să-și încalce atribuțiile de serviciu dacă cel oprit se nimerea a fi protejatul său.

 Sistemul creat de suspect era unul foarte bine pus la punct, în sensul că, fără prea multe explicații fiecare persoană înțelegea ce anume are de făcut. Astfel, în urma unui simplu apel telefonic efectuat de către persoanele care îi solicitau ajutorul, suspectul Tămîrjan Claudiu contacta agentul de poliție din teren, aparent fără legătură cu fapta constatată, transmițând un cod. La rândul său agentul de poliție transmitea un mesaj în sensul că a înțeles ordinul. De multe ori, un simplu semnal (beep) a fost de natură să-l determine pe lucrătorul de poliție să-și încalce atribuțiile de serviciu.

comunicat DNA

Anchetatorii au făcut percheziții, în această dimineață, la două locații din Brașov, una dintre acestea fiind chiar sediul IPJ Brașov, la biroul șefului Poliției Rutiere, comisar șef Claudiu Tămârjan.

S.M.