8.5 C
București
marți, 23 aprilie 2024 - 10:34
No menu items!

Șeful mascaților din Vrancea și-a dat viața ca să-și salveze fiica de la înec

spot_img

Șeful Detaşamentului de Intervenţie Rapidă din cadrul IPJ Vrancea, comisarul şef Tomiţă Lazăr, a dispărut, duminică, în apele râului Siret, unde intrase să o salveze pe fiica sa, care fusese luată de curenţi

tomita lazar

Căutările în apă au fost demarate imediat, dar au încetat apoi în cursul nopții. De dimineață, colegii lui Tomiță Lazăr, civili dar și un elicopter al MAI au reînceput să caute trupul bărbatului, dispărut în apele Siretului.

Comisarul şef Tomiţă Lazăr, şeful Detaşamentului de Intervenţie Rapidă din cadrul IPJ Vrancea, era împreună cu familia, la un picnic, în zona balastierei de la Bilieşti, pe malul râului Siret. Potrivit martorilor, polițistul a intrat în apă cu una dintre fiicele lui, în vârstă de 24 de ani, care nu părea că ştie să înoate. La un moment dat, fata ar fi fost luată de curenţi, iar tatăl ei a ținut-o la suprafață până a adus-o spre mal, însă el nu a mai ieșit deasupra apei.

În cursul căutărilor, s-a realizat chiar și scăderea  debitului Siretului, care a fost reţinut în lacul de acumulare de la Movileni, dar tot fără succes.

Comisarul şef Tomiţă Lazăr era de mai mulţi ani şeful Detaşamentului de Intervenţie Rapidă din cadrul IPJ Vrancea, fiind unul dintre cei mai apreciaţi angajaţi ai Poliţiei Judeţene. De-a lungul anilor, acesta a participat la diverse concursuri de forţă şi anduranţă organizate de Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP).