11.1 C
București
vineri, 26 aprilie 2024 - 2:35
No menu items!

Șeful Inspectoratului Școlar Bihor, demis în urma transferurilor la licee

spot_img

Şeful Inspectoratului Şcolar Bihor, Nicolae Avram, a fost demis de ministrul Educației în urma scandalului transferurilor ilegale de elevi la licee

UPDATE.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că și şeful Inspectoratului Școlar Prahova a fost demis, iar din cele două judeţe au fost anulate 332 de cazuri de transfer nejustificat în clasa a IX-a. De asemenea, MECS a sesizat şi parchetul, pentru suspiciuni de abuz în serviciu.

În judeţul Prahova, am avut 264 de cereri, 253 au fost abateri, cazuri medicale au fost identificate 29, situaţii de gemeni – 12, alte situaţii speciale, este vorba de patru elevi care au făcut studiile într-o altă ţară, deci nu s-a putut aplica criteriul de medie, şi rămân 208 cazuri fără justificare.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Măsura a fost luată după ancheta declanșată de minister, în urma scandalului transferurilor ilegale ale unor elevi la alte licee. Numeroase astfel de transferuri,  care se fac în mod normal în situații excepționale, au avut loc în județul Bihor, imediat după repartizarea computerizată. De asemenea, în același județ, 108 elevi de la Liceul Ştei au fost prinşi că au copiat la examenul de bacalaureat.