7.5 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 5:31
No menu items!

Șeful CFR Călători Braşov, reţinut de DNA pentru că l-a șantajat pe cel care vrea să-i ia locul

spot_img

Fostul director al CFR Brașov a câștigat un proces de repunere în funcția ocupată de actualul director

Ioan Stegaru, fostul director șantajat
Ioan Stegaru, fostul director șantajat

Directorul Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Călători Braşov, Gheorghe Rădulescu, a fost reţinut de procurorii DNA, fiind acuzat că ar fi şantajat un subordonat.

Persoana șantajată de Gheorghe Rădulescu este fostul şef al CFR Călători Braşov, Ioan Stegaru, cu care avea un litigiu de muncă.

Începând cu luna august 2014, în calitate de director în cadrul Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Călători Braşov, în baza unei înţelegeri prealabile cu o persoană din conducerea CFR Călători, Gheorghe Rădulescu a exercitat acte de constrângere morală (cercetare disciplinară pentru fapte prescrise şi propunere de sancţionare cu desfacerea contractului de muncă) asupra unui subordonat, cu scopul de a-l determina să renunţe la un litigiu de muncă înregistrat la Tribunalul Braşov, prin care solicita să fie repus în funcţia de director al SRTFC Braşov”, se precizează într-un comunicat al DNA. Joi, (n.red. astăzi) Gheorghe Rădulescu va fi dus la Tribunalul Braşov, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. „Prin efectuarea constrângerii asupra acestei persoane, Gheorghe Radulescu urmarea să-și salveze funcția în care tocmai fusese numit, la sfârșitul lunii iulie 2014, evitând astfel o posibilă reintegrare în funcția de director a subordonatului său

Referat DNA

Procurorii nu menționează cine a fost șantajat de directorul din CFR Călători, dar până în luna iulie 2014, șeful regionalei Brașov a fost Ioan Stegaru. Acesta a câștigat un proces pentru repunerea sa în funcție. Gheorghe Rădulescu era obligat, conform deciziei judecătorești, să îi cedeze locul de director lui Ioan Stegaru.

Ștefan Etveș