15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 18:23
No menu items!

Șeful ”guvernului mondial”: România performează mult mai bine decât SUA în acest moment

spot_img

viconte etienne

Vicontele Etienne Davignon, șeful Grupului Bilderberg – considerat ”guvernul mondial, din umbră” – a declarat miercuri, pe Aeroportul Otopeni din București, că România performează în acest moment mult mai bine decât Statele Unite ale Americii. Davignon a venit în România la invitația guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

”Toate guvernele lumii ar putea să performeze mult mai bine. România perfomează mult mai bine decât Statele Unite în acest moment”, a declarat Davignon. Acesta a ajuns miercuri după-amiază la București, pentru a susține un discurs în cadrul conferinței ”Europa, încotro?”, cu ocazia celebrării a 20 de ani de la înființarea Asociației Române pentru Clubul de la Roma.

Vicontele Etienne Davignon, preşedintele celebrului Club Bilderberg, este un politician şi un important om de afaceri din Belgia, dar născut la Budapesta, pe 4 octombrie 1932. El este şi fondator al organizaţiei Masa Rotundă Europeană. După ce a terminat şi Facultatea de Drept, ajunge şef de cabinet al ministrului de externe belgian Paul-Henri Spaak şi al premierului Pierre Harmel care conducea, între 1964-1968, un guvern format din social-creştini şi socialişti.

Davignon a fost şi primul preşedinte al Agenţiei Internaţionale de Energie, în perioada 1974-1977. Câţiva ani mai târziu, în 1981, a fost ales pentru 4 ani într-o altă funcţie importantă: vice-preşedinte al Comisiei Europene. De asemenea, a condus, ca preşedinte, Institutul Regal de Relaţii Internaţionale.

Din 1974, este membru al clubului Bilderberg, pe care-l conduce din 1999. Din 1985 a intrat la Societatea Generală din Belgia, al cărei preşedinte a devenit din aprilie 1988 până în septembrie 2001, apoi vice-preşedinte până la 31 octombrie 2003, când s-a petrecut fuziunea cu Tractebel.

Este ales vice preşedinte al noii companii “Suez-Tractebel“, iar în 2004, regele Albert II l-a onorat, oferindu-i şi titlul onorific de ministru de stat.

În privința declarației sale referitoare la performanțele mai slabe ale Guvernului SUA, acesta făcea trimitere la situația economică delicată de peste Ocean.

Miercuri este ultima zi în care liderii politici de la Washington pot ajunge la un compromis pentru a evita situația în care guvernul nu va mai avea posibilitatea să se împrumute. Potrivit președintelui Barack Obama, o astfel de etapă a crizei ar duce la intrarea SUA în încetare de plăți și ar da o lovitură puternică economiei mondiale.

Despre implicațiile deciziei de miercuri, din SUA, Sursa Zilei a relatat aici.

Cosmina Croitoru