18.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024 - 19:45
No menu items!

Șefii CFR Marfă și-au crescut veniturile cu 500.000 euro, deși compania este pe „linie moartă”

spot_img

CFR locomotiva

În ciuda situației dezastruoase în care se află CFR Marfă și a eșecului privatizării, conducerea operatorului feroviar de marfă, în frunte cu managerul privat Dragoș Alexandru Drăghici, și-a alocat aproximativ 500.000 de euro cheltuieli pentru contractul de mandat. Cu această ocazie, Drăghici își angajează și un consilier, fost colaborator al securității, potrivit Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, plătit cu salariu de mii se lei.

Pentru a face rost de peste 3,3 milioane de lei, bani pentru salarii, indemnizații, bonusuri, cazare, transportul managerului privat, conducerea CFR Marfă se pregătește să dea afară 2.500 de ceferiști. Potrivit proiectului de buget pentru 2014, cheltuielile contractului de mandat vor fi de aproximativ 2,25 milioane de lei, față de 1,21 milioane de lei anul acesta.

Un simplu calcul arată că salariul, bonusurile, remunerațiile, cheltuielile de transport și cazare, adunate pentru managerul privat al CFR Marfă și indemnizațiile membrilor Consiliului de Administrație, ajung la peste 40.000 de euro/lună.

Salariul managerului privat de la CFR Marfă este de aproximativ 9.500 de euro/lună. În contractul de mandat sunt prevăzute anumite bonusuri de performanță în valoare de aproximativ 25% din salariul brut. Cei șapte membrii ai Consiliului de Administrație, din care face parte și Dragoș Alexandru Drăghici, în total, încasează aproximativ 22.000 de euro

Surse ministeriale

Dacă vor fi schimbați din funcție, managerii privați beneficiază și de salarii compensatorii.

O companie aflată în pragul falimentului și-a bugetat sute de mii de euro pentru director și membrii Consilului de Administrație. Pe lângă salariile și indemnizațiile de lux, CFR Marfă decontează banii de benzină, consilieri, mașini, telefoane și alte plimbări

Surse ministeriale

Drăghici este consiliat de un fost colaborat al securității

În timp ce compania CFR Marfă se pregătește să dea afară mii de oameni, managerul Dragoș Alexandru Drăghici face angajări. Cel mai proaspăt angajat al CFR Marfă este Dumitru Stenialide.

Zilele trecute, Dumitru Stelianide a fost angajat consilier al ditrectorului Dragoș Alexandru Drăghici. Fiecare director sau consilier beneficiază de mașini, cotă de benzină și alte deconturi

Surse CFR Marfă

În 2010 și 2011, presa relata că Dumitru Stelianide, fost colaborator al Securităţii, în perioada decembrie 2008-iunie 2009, a ocupat postul de secretar general în cadrul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989.

Alexandru Maghiar