13.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 22:44
No menu items!

Șapte medici, cercetați penal pentru avizarea unor transporturi de legume și fructe

spot_img

Șapte medici, cercetați penal pentru avizarea unor transporturi de legume și fructe

Şapte medici ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Ilfov sunt cercetaţi de poliţişti, fiind acuzaţi că nu ar fi respectat normele interne privind avizarea unor transporturi de legume şi fructe.

Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor din Poliţia Ilfov au declanşat o anchetă în acest caz, după ce, pe 11 martie, la Parchetul Judecătoriei Buftea au fost depuse două plângeri privind eventuale nereguli la avizarea sanitar-veterinară a unor transporturi de legume şi fructe de către funcţionari publici.

Una dintre sesizări a fost înregistată de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) împotriva unui medic al DSVSA Ilfov, iar cealaltă a fost formulată de către DSVSA împotriva altor şase medici din cadrul instituţiei.

Potrivit anchetatorilor, medicii sunt suspectaţi că, în noiembrie 2012 şi februarie 2013, ar fi avizat, fără să respecte regulamentul intern, mai multe transporturi de legume şi fructe făcute de societăţi comerciale cu sediul în localitatea ilfoveană Afumaţi.

„În fapt, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au fost sesizaţi cu privire eventuale nereguli apărute cu ocazia avizării sanitar-veterinare a unor transporturi de legume – fructe, de către anumiţi funcţionari. În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea”, se precizează într-un comunicat de presă al Poliției Ilfov.

R.D.