8.5 C
București
marți, 23 aprilie 2024 - 11:27
No menu items!

Șantajiști și delapidatori, reținuți de procurorii DIICOT Craiova

spot_img

arestat

Zece persoane, între care doi ofiţeri din cadrul IPJ Olt şi patru funcţionari de la Direcţia Finanţelor Publice Olt, au fost reţinute pentru 24 de ore, fiind acuzate de evaziune fiscală, şantaj, constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, delapidare şi spălare de bani. Suspecții au fost ridicaţi, miercuri dimineaţă, în urma unor percheziţii în judeţele Olt şi Dolj.

Conform anchetatorilor, printre cei reţinuţi se numără comisarul-şef Laurenţiu Lazăr, de la Serviciul de Investigarea Fraudelor, din cadrul IPJ Olt, care era şi liderul grupării. Au fost reţinuţi: un alt poliţist de la acelaşi serviciu, precum şi Ion Encescu şi Florin Bâlteanu, ambii cu funcţii de conducere în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Olt.

Toate cele zece persoane reţinute au fost prezentate, joi seară, magistraţilor Curţii de Apel Craiova, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, în timp ce, faţă de alte trei persoane, procurorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru 30 de zile.

D.M.