16.1 C
București
vineri, 14 mai 2021 - 1:06

„Tunsori” de lux ale pomilor din ograda lui Vanghelie

spot_img

Administrația Domeniului Public Sector 5 „coafează” și taie pomii din cartier cu peste 875.000 de euro

toaletare-arbori

Reprezentanții ADP Sector 5 au stabilit că tăierea crengilor uscate pentru 6.978 de pomi costă  circa 3,14 milioane de lei, fără TVA. Un calcul simplu arată că toaletarea unui pom din sectorul 5 costă aproximativ 125 de euro.

Potrivit anunțului de licitație, contractul acord-cadru privind serviciile de toaletare/defrișare arbori aflați pe raza sectorului 5 va fi împărțit în cinci loturi.

Toaletare/defrișare 6978 arbori împărțiți în 5 loturi:
Lot 1: 1396 pomi, Lot 2 : 1451 pomi, Lot 3 : 1373 pomi, Lot 4 : 1361 pomi, Lot 5 : 1397 pomi”

sursa: www.e-licitatie.ro

Firma care va câștiga contractul acord-cadru va avea la dispoziție 120 de zile pentru toaletarea pomilor din sectorul 5. Lucrările implică anumite tehnici de tăiere a pomilor din parcuri, spații verzi, bulevarde sau aliniamente stradale. Lucrările de tăiere a pomilor se execută în perioada iarnă-primăvară, înainte de intrarea în vegetație. Specialiștii din cadrul ADP sector 5 eliberează avizul pentru toaletarea pomilor, iar contractul este finanțat cu bani de la bugetul local.

Firmele interesate de licitație trebuie să facă dovada că dispun de foarfece, fierăstraie, motofierăstrair de taiat la înalțime, drujbe, alpiniști utilitari sau macarale cu nacelă, autospeciale pentru degajarea materialului vegetal și tocător pentru material lemnos.

Ofertantul trebuie să prezinte personal adecvat pentru a satisface urmatoarele posturi:

• Inginer silvic ( min.1 )
• Tehnicieni Silvici ( min. 1 )
• Conducători auto ( min.5 )
• Drujbist ( min.5 ) Alpiniști utilitari ( min. 5 ) – măsura cumulativă
• Muncitori necalificați ( min.20)

Ofertantul are obligația să facă dovada disponibilizării simultane a lucrătorilor în 5 puncte de lucru (5 echipe)

sursa: www.e-licitatie.ro

Principalul criteriu de atribuire a licitației este prețul ofertei-60%, termenul de prestare-30% și perioada de intervenție-10%. Nu se va organiza licitație electronică. termenul limita pentru depunerea ofertelor este 19 iunie, iar ofertele se deschid în data de 25 iunie.

Ș. Etveș