12.2 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 15:27
No menu items!

„Superman, Spiderman sau Batman”, cel mai bun scurtmetraj românesc

spot_img

Un alt film a românesc a făcut furori peste hotare. „Superman, Spiderman sau Batman” a câştigat premiul pentru „Cel mai bun scurtmetraj” la gala Premiilor Academiei Europene de Film. Tudor Giurgiu a regizat povestea emoţionantă a unui băieţel de cinci ani care încearcă să-şi salveze mama, bolnavă de inimă.

„Copilul e din Cluj, îl cheamă Aaron Şerban. Avea, la vremea filmului, 3 ani şi jumătate. L-am ales pentru candoarea sa, deşi vârsta a făcut filmările dificile, pentru că noi nu l-am putut convinge să facă ce voiam noi”, a spus regizorul Tudor Giurgiu la Realitatea TV.

Peste 600 de pelicule au intrat în competiţie, iar regizorul a acuzat, în discursul său, statul pentru că nu alocă destule fonduri pentru cinematografia românească şi performanţele sale.

Cinematografia românească primeşte mai puţini bani de la stat decât cea din Macedonia, de exemplu, iar performanţele macedonenilor nu sunt cunoscute şi nu se pot compara cu cele ale cinematografiei româneşti. „Eu sunt convins că în 3 ani cinema-ul românesc va fi în colaps”, a mai spus Tudor Giurgiu, Scurtmetrajul premiat se poate vedea pe www.tudorgiurgiu.ro, blogul regizorului. D.M.