3.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 4:50
No menu items!

„Regele asfaltului”, Theodor Berna, reținut

spot_img

Administratorul Tehnologica Radion, reţinut într-un dosar de evaziune fiscală de 100 milioane euro

Berna Theodor 

Administratorul societăţii Tehnologica Radion Bucureşti a fost reţinut, luni, alături de Florian Bujoreanu, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de peste o sută de milioane de euro, de către Parchetul Curţii de Apel Ploieşti.

Potrivit unui comunicat transmis, luni seară, de Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, mai multe persoane au fost duse la audieri, luni, la sediul Parchetului, fiind cercetate pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

În urma audierilor, două persoane – Theodor Berna, administrator la SC Tehnologica Radion SRL Bucureşti şi la SC Teloxim Con SRL Bucureşti, şi Florian Bujoreanu, administrator la SC Proiect Alfa Capital SRL Bucureşti – au fost reţinute, urmând să fie prezentate Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, alte cinci persoane – administratori ai unor societăţi comerciale – au fost puse sub control judiciar pentru spălare de bani.

Potrivit sursei citate, persoanele duse la audieri sunt acuzate că în calitate de administratori ai mai multor firme au înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale nereale urmate de transferuri de bani, în scopul ascunderii provenienţei ilicite a acestora, sume care ulterior au fost retrase în numerar din conturile unor societăţi comerciale de tip fantomă.

Prejudiciul estimat este de 104.940.660 lei (23 de milioane de euro) rezultat din evaziune fiscală şi de 353.089.030 lei (78,5 milioane de euro) din spălare de bani.

Berna a fost consilier la Primăria Capitalei, în mandatul lui Traian Băsescu. Ulterior, a câștigat pe bandă rulantă contractele cu edilii din Capitală, inclusiv cu Sorin Oprescu.

 C.A.