24 C
București
joi, 5 august 2021 - 2:13

„Regele asfaltului” Theodor Berna, răsfățatul Primăriei Capitalei

spot_img

Tehnologica Radion ia 2,5 milioane de euro pentru asfaltarea Pieței Charles de Gaulle, unde a mai lucrat și acum patru ani, pentru 18 milioane de euro. Urmează parcarea subterană

Charles de Gaulle (6) 

Chiar dacă asfaltul turnat acum patru ani, în Piața Charles de Gaulle, era într-o stare foarte bună, Administrația Străzilor îngroapă încă 11 milioane de lei (2,5 milioane de euro) în decopertarea asfaltului și extragerea pietrei cubice din zona de nord a Capitalei și reasfaltarea zonei.

Patronul Tehnologia Radion, Theodor Berna, clientul de casă al primarului Sorin Oprescu și aceeași firmă care a încasat, în 2010, peste 18 milioane de euro pentru reabilitarea bulevardelor Aviatorilor, Constantin Prezan, Mircea Eliade şi Piața Charles de Gaulle, primește încă aproximativ 2,5 milioane de euro pentru scoaterea pietrei cubice din Piața Charles de Gaulle.

Administrația Străzilor, citată de site-ul www.B365.ro, preciza la începutul lunii martie că, lucrarea prevazută în bugetul ASB pe 2014 constă în reabilitarea sistemului rutier și refacerea trotuarelor. Mai întâi se va freza asfaltul, se vor scoate pietrele cubice și apoi se va turna beton, peste care se va pune un asfalt.

Șoferii sunt revoltați de modul în care edilul Sorin Oprescu cheltuiește milioane de euro. „Trebuie bani pentru campania din toamnă, piața Charles de Gaulle este cea mai bună intersecție din punct de vedere al infrastructurii. Nu exista nici o groapă în asfalt și nu exista nicio problemă cu piatra cubică de pe bretelele din zona Pieței Charles de Gaulle”, ne-au spus un șofer care traversează frecvent Piața Charles de Gaulle.

În 2010, Tehnologica Radion a încasat peste 18 milioane de euro pentru scoaterea pietrei cubice de pe bulevardele Aviatorilor și Constantin Prezan, aceasta fiind înlocuită cu asfalt. În zona Pieței Charles de Gaulle piatra cubică a fost păstrată în 2010, fiind acoperită cu un strat de asfalt.

După finalizarea de acum a lucrărilor la Piața Charles de Gaulle, Administrația Străzilor se pregătește să spargă din nou asfaltul pentru lucrările la parcarea subterană din zona de nord a Capitalei. Oficialii Primăriei Capitalei vor să cheltuiască alte 10 milioane de euro pentru parcarea subterană de la Piaţa Charles de Gaulle care va avea trei niveluri și 603 locuri.

Sofia Marinescu