1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 3:28
No menu items!

„Regele asfaltului” rămâne în arest

spot_img

Nelu Iordache, cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocaţi pentru construirea autostrăzii Nădlac-Arad, rămâne în detenţie. Aceasta a fost hotărârea de luni a Curții de Apel Bucureşti, care i-a respins recursul la decizia de prelungire a a mandatului de arestare preventivă. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

În data de 28 decembrie, Tribunalul Bucureşti a prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare preventivă emis pe numele omului de afaceri, decizia fiind atacată cu recurs la CAB.

Iordache a fost arestat preventiv în 2 decembrie, în dosarul în care procurorii anticorupţie îl acuză de faptul că, în calitate de administrator al firmei SC Romstrade SRL, ar fi schimbat, fără respectarea prevederilor legale, destinaţia sumei de 25 de milioane de lei, bani încasaţi în vederea proiectării şi execuţiei lucrărilor la primul tronson din autostrada Nădlac – Arad, lucrare finanţată în proporţie de 85 la sută din fondul de coeziune al Uniunii Europene.

Cea mai mare parte din suma destinată pentru construcţia autostrăzii, respectiv 9.724.780 de lei, ar fi fost folosită pentru achitarea unor datorii ale societăţilor în care Nelu Iordache era direct interesat, plăţi făcute în baza unor contracte ce nu au legătură cu derularea contractului pentru autostradă. Alţi 9.861.000 de lei au fost retraşi în numerar, „cu scopul declarat al achiziţiei de terenuri, în baza unor antecontracte de vânzare-cumpărare fictive”, afirmă procurorii DNA.

D.M.