7.7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 21:11
No menu items!

„Profetul” Roubini: Vine furtuna în Europa. În SUA va fi din nou austeritate. Urmează o undă de șoc

spot_img

„Profetul crizei economice” sau Dr. Doom, cum este cunoscut economistul Nouriel Roubini, a lansat recent previziuni extrem de sumbre în privința situației economico-financiare mondiale.

Roubini a spus, în cadrul unui interviu acordat CNBC, în timpul unei vizite în Italia, la Forumul Ambrosetti 2013, că, în ciuda semnelor de îmbunătăţire a situaţiei economice, numeroasele probleme vor compromite procesul de vindecare.

„Italia dă semne de furtună. Pe plan politic lucrurile sunt extrem de agitate, iar acestea vor avea repercursiuni pe plan economic şi social. Oamenii vor ieşi în stradă şi vor acuza politicienii de situaţia şi de măsurile de austeritate care vor fi luate. Însă asta nu se va întâmpla numai în Italia, în întreaga Europă oamenii vor ajunge la capătul puterii şi îşi vor cere drepturile în stradă”, a spus Roubini.
În privința situației din Statele Unite ale Americii, economistul spune că așa-zisa creștere economică este „o mare minciună”. „Populaţia va fi surprinsă când va vedea cât de mică va fi creşterea”, avertizează „profetul”, precizând că „America se va lovi din nou de austeritate, iar 2013 ar putea aduce prăpădul pe pieţele financiare”.

Roubini a mai spus că, în ciuda evoluției pozitive a pieţelor financiare, investitorii ar trebui să se pregătească pentru o undă de şoc, la jumătatea acestui an, deoarece veniturile vor începe să dezamăgească.

FOTO bancherul.ro