10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 21:44
No menu items!

„Locotenentul” Elenei Udrea a rămas la vârful ministerului condus de Liviu Dragnea

spot_img

MDRT_Sediu

Chiar dacă Elena Udrea nu mai este ministru din martie 2012, „mâna dreaptă” a acesteia, Mihaela Dincă, ocupă o funcție-cheie în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, condus de Liviu Dragnea.

Mihaela Dincă, unul dintre bugetarii de lux promovat de PDL încă din 2009, a reușit performanța să fie numită secretat general adjunct din ministerul condus de Liviu Dragnea. Surse din Ministerul Transporturilor au declarat pentru Sursa Zilei că Mihaela Dincă a fost detașată la Ministerul Transporturilor în 2013. „La începutul anului 2013, Mihaela Dincă a fost consilier evaluare examinare în cadrul Direcției Generale Juridice a Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. În februarie 2013, a fost detașată la Ministerul Transporturilor pe o funcție de direct general adjunct. În octombrie 2013, Mihaela Dincă s-a întors la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, fiind numită de Victor Ponta, la propunerea lui Liviu Dragnea, secretar general adjunct”, ne-au explicat sursele citate.

Mihaela Dincă a aterizat în Ministerul Turismului încă de la începutul anului 2009, după  ce Elena Udrea a fost numită, la sfârșitul anului 2008, ministr al turismului. După ce a fost angajată pe un post de consilier la cabinetul ministrului, Mihaela Dincă a fost numită șefa Direcției Juridice, Resurse Umane și Achiziții Publice. În decembrie 2009, Elena Udrea devine ministrul dezvoltării regionale și turismului prin fuziunea dintre Ministerul Dezvoltării Regionale și Locuinței cu Ministerul Turismului. În 8 februarie 2010, Mihaela Dincă pierde funcția de director și devine consilier juridic în cadrul MDRT. După nici o săptămână, în data de 15 februarie 2010, Mihaela Dincă este numită secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului.

Mihaela Dincă, una dintre apropiatele Elenei Udrea, fiindu-i și colaborator la cabinetul de avocatură, a câștigat bani, în 2012, de la cinci instituții administrate de stat. Conform declarației de avere, în 2012, Mihaela Dincă a câștigat 66.486 de lei ca angajat la Ministerul Dezvoltării, 3.282 de lei ca membru în CA-ul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare în Turism, 135 de lei ca membru AGA la Compania Națională de Investiții, 7.150 de lei ca membru CA al Agenției Națională pentru Locuințe și aproape 90.000 de lei ca reperezentant al Ministerului Dezvoltării în Comiterul interministerial de finanțări, garanții și asigurări din Banca de Import Export a României.

Și soțul acesteia lucrează la stat, Corneliu Dincă fiind angajat la Inspectoratul de Stat în Construcții, venitul acestuia în 2012 fiind de aproximativ 38.000 de lei. Pe lângă venitul de 38.000 de lei, Corneliu Dincă, în 2012, a primit 100.000 de lei cadou.

Ștefan Etveș