18.9 C
București
joi, 23 mai 2024 - 21:53
No menu items!

„Finul” lui Gheorghe Falcă încasează încă 6 milioane de euro pentru deszăpezirea unei autostrăzi nefinalizate

spot_img

Palcu_Ovidiu_glsa.ro

După ce la sfârșitul anului trecut, înainte de Crăciun, Compania Națională de Autostrăzi a încheiat cu asocierea formată din Inteco Holding și Romprest Service, un contract de aproximativ 3 milioane de euro pentru deszăpezire în 2013-2014 pe autostrada Dumbrava-Pecica, nefinalizată, oficialii CNADNR, au anunțat că, în conturile acelorași firme, vor intra încă 6 milioane de euro după semnarea unui acord de întreținere pe timp de iarnă 2013-2015 a aceluiași sector de autostradă.

Dacă la prima licitație de deszăpezire a autostrăzii Dumbrava-Pecica, parafată la sfârșitul lunii decembrie, CNADNR a primit două oferte, la licitația atribuită în 23 ianuarie, s-a prezentat doar asocierea Inteco Holding-Romprest Service.

Inteco Holding, din județul Arad, este administrată de Iulian Ovidiu Palcu, un bun prieten al primarului Aradului, Gheorghe Falcă. De asemenea, Inteco Holding este abonată la banii publici din județul Arad, firma încasând milioane de euro pe numeroase contracte de servicii și lucrări de la adminstrația publică din Arad.

Tronsonul de autostradă Dumbrava și Pecica, în lungime de aproximativ112 km, se află pe Coridorul IV Paneuropean. Până în prezent s-au construit aproximativ 68 de kilometri din acest tronson de autostradă.

Ștefan Etveș