13.1 C
București
joi, 23 septembrie 2021 - 11:44

„Câștigătorul” Liviu Dragnea a cumpărat 300 de microbuze cu peste 25.000 de euro bucata

spot_img

Contractul a fost semnat cu firma Rădăcini Motors

Dragnea_microbuze

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, „păstorit” de Liviu Dragnea, a atribuit firmei Rădăcini Motors contractul pentru achiziția a 300 de microbuze școlare.

Contractul semnat între aghiotanții ministrului dezvoltării regionale și administrației publice, Liviu Dragnea ajunge la 26,9 milioane de lei, fără TVA, pentru fiecare microbuz statul urmând să plătească circa 25.000 de euro. În fața sediilor Ministerelor Dezvoltării Regionale și Administratiei Publice, al Educatiei Nationale și Tineretului și Sportului, firma Rădăcini Motors trebuie să parcheze 300 de microbuze, „tip 16+1 locuri, pentru transportul elevilor din mediul rural în vederea asigurării transportului școlar pentru elevii din comunitățile rurale îndepartate de unitățile școlare la care sunt arondați”. Rădăcini Motors este administrată de Nicolae Sorescu, un număr mediu de 230 de angajați și a raportat un profit de aproximativ 6,3 milioane de lei. Tipul de activitate al firmei care se ocupă de furnizarea celor 300 de microbuze este comerț cu autoturisme și autovehicule ușoare (sub 3,5 tone). Banii pentru achiziție celor 300 de microbuze sunt asigurați din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

În primăvara acestui an, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a semnat cu Union Motors Car Sales un contract în valoare de aproximativ 16 milioane de euro pentru achiziția a 600 de micobuze școlare.