1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 13:47
No menu items!

„Bonusuri” de peste 4 milioane de euro pentru angajații aeroporturilor bucureștene

spot_img

Compania Națională Aeroporturi București ar putea avea, în acest an, un buget pentru cheltuieli de natură salarială de aproximativ 95 milioane de lei, din care 18,13 milioane de lei pentru bonusuri și 76,78 milioane de lei pentru lefuri

Aeroport_Otopeni_SZ

Potrivit bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2014, câştigul mediu lunar pe salariat, determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială, va fi de 6.199 de lei. Bugetul, astfel împărțit, se află pe site-ul SGG, în dezbatere publică.

Surse autorizate din Ministerul Transporturilor ne-au declarat că bonusurile de peste 18 milioane de lei reprezintă anumite drepturi din contractul colectiv de muncă.

„Există anumite drepturi bănești care se acordă în conformitate cu CCM-ul negociat cu oficialii CNAB, cum ar fi cheltuieli de transport, abonamente la clinica de sănătate, tichete de masă, cheltuieli sociale, participarea la profit și alte prime ocazionale”, ne-au explicat sursele citate.

De asemenea, veniturile Companiei Naționale Aeroporturi București sunt estimate la aproximativ 676 milioane de lei, iar cheltuielile totale sunt de circa 643,9 milioane de lei. Pentru cheltuieli aferente contractului de mandat, CNAB a estimat cheltuieli în valoare de aproximativ 1,3 milioane de lei. Numărul mediu de salariați este estimat la 1276, iar cel prognozat la finele anului este de 1.300 de angajați.

Ș. Etveș