1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 11:49
No menu items!

„Bătaie” pe cele mai mai valoroase contracte de deszăpezire

spot_img

Deszapezire

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) nu are contracte de deszăpezire pentru principalele autostrăzi și drumuri naționale. În anii trecuți, cele mai „grase” contracte de deszăpezire au fost semnate de secțiile regionale de drumuri naționale București Sud, Miercurea Ciuc și Brașov, care-și așteaptă acum „clienții”.

Astfel, din totalul de 52 de loturi, aferente celor șapte direcții, nu există acorduri-cadru sau contracte pentru 20 de Secții de Drumuri Naționale. Spre exemplu, pentru drumurile naționale și autostrăzile din jurul Capitalei, cu excepția A1 (București-Pitești), licitațiile au fost anulate ori sunt în curs de evaluare.

În plus, oficialii CNADNR au recunoscut că licitațiile și procedurile pentru încheierea contractelor de deszăpezire a drumurilor naționale aflate în administrarea Secției de Drumuri Naționale (SDN) București Nord, a SDN Ploiești și cele încheiate pentru porțiunea de autostradă Bucutrești-Lehliu au fost anulate, urmând să fie reluate procedurile de acordare a unor noi contracte prin negociere, “fără publicarea anunțului de participare”.

Procedurile de încheiere a contractelor de deszăpezire pentru drumurile din administrarea SDN București Sud și pentru Autostrada București-Ploiești sunt în evaluare. La Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova ar mai trebui semnat contractul de deszăpezire pentru drumurile naționale administrate de SDN Slatina. La DRDP Timișoara a fost lansată procedura pentru semnarea contractului de deszăpezire a drumurilor naționale de pe raza județului Timiș și este în evaluare procedura pentru SDN Caransebeș.  La DRDP Cluj, patru proceduri au fost contestate după atribuire, iar Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a dispus reevaluarea ofertelor

oficiali CNADNR
pentru Sursa Zilei

De asemenea, DRDP Brașov nu a reușit să semneze contracte de deszăpezire a drumurilor naționale din județele Brașov, Harghita și Covasna.

Am finalizat porcedurile și există contestații, așteptăm deciziile CNSC. Licitațiile pentru deszăpezirea drumurilor naționale din județele Vrancea și Bacău au fost anulate din lipsă de ofertanți și se vor relua procedurile. Licitația pentru deszăpezirea drumurilor naționale din județul Galați este în evaluare. La DRDP Constanța trebuie semnate încă două contracte de deszăpezire

Oficiali CNADNR

 

Alexandru Maghiar