27.1 C
București
joi, 1 iunie 2023 - 18:43
No menu items!

„16-le” mincinos al lui Nelu Iordache. Ovidiu Silaghi a reziliat 5 contracte încheiate de Anca Boagiu, înainte să se vadă cu patronul Romstrade

spot_img

Fostul patron al companiei aeriene Blue Air, Nelu Iordache, arestat de aproximativ opt luni la cererea procurorilor DNA, a făcut, din detenție, un denunț mai degrabă calomnios la adresa fostului ministru al transporturilor, Ovidiu Silaghi, în speranța că va beneficia de clemența anchetatorilor. În limbaj de argou, gestul lui Iordache se numește „16” (de la numărul articolului din Legea 143/2000 – Persoana care (…)  în timpul urmăririi penale denunţă şi facilitează identificarea şi tragerea la răspundere penală a altor persoane care au săvârşit infracţiuni legate de droguri beneficiază de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege).

Deși Nelu Iordache le-a spus procurorilor că, în ciuda mitei date lui Ovidiu Silaghi, în casa acestuia, pe 22 noiembrie 2012, Ministerul Transporturilor i-a reziliat contractul pentru care ar fi dat șpaga, surse din cadrul ministerului ne-au declarat că lucrurile stau altfel. Astfel, potrivit acestor surse, Ministerul Transporturilor a reziliat nu unul, ci 5 contracte încheiate cu firma lui Iordache, Romstrade, în timpul mandatului Ancăi Boagiu. Potrivit documentelor, acestea au fost reziliat înainte de 22 noiembrie, ziua în care Iordache susține că a fost în casa lui Silaghi, din Satu Mare, pentru a-i da 200.00 de euro. Ba mai mult, ultimul contracat a fost reziliat chiar în acea zi.

Andi Topală