1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 2:36
No menu items!

”Creativii” României pun la cale strategia de creștere a contribuției la PIB

spot_img

andrew senior unesco

Peste 300 de profesioniști din artă, tehnologie, cinema, fotografie, modă, design și arhitectură vor participa la ”Forumul Național al Industriilor Culturale și Creative”, în perioada 23 -25 octombrie. Miza evenimentului este găsirea de soluții prin care creativitatea autohtonă să devină marca înregistrată a României în următorii ani.

În ultimii ani, sectorul creativ românesc a demonstrat că este capabil să aibă o contribuție semnificativă în economie. Cercetările din cadrul proiectului ”Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Industriilor Creative” arată că aproape 6% din PIB-ul României e realizat de proiectele culturale și creative și că acestea produc 100.000 de locuri de muncă, mai mult decât turismul, restaurantele sau sectorul imobiliar.

Forumul include o conferință națională și 2 zile de ateliere de lucru. La eveniment vor lua parte autorități publice din România și experți internaționali, printre care Andrew Senior (foto), expert în economie creativă la UNESCO și fondator al unei agenții globale de consultanță în industrii creative. Agenda și lista integrală a speakerilor sunt disponibile pe www.crestetalente.ro/forum-national.

C.C.