14.7 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 2:48

”Artista vaginului”, pusă sub acuzare în Japonia, pentru obscenitate. FOTO

spot_img

Legislația în privința imaginilor explicit-sexuale este foarte drastică

jap2

Artista japoneză Megumi Igarashi, care produce obiecte de uz comun și de artă cu forma propriului organ sexual, a fost acuzată oficial de obscenitate, într-un caz care a divizat societatea din Japonia.

Igarashi, în vîrstă de 42 de ani, ar fi expus obiecte obscene într-un sex-shop din Tokio și ar fi trimis imagini 3D ale vaginului său către alte persoane, potrivit BBC.

Artista a fost arestată la începutul lunii decembrie și se află în detenție de atunci. Anterior a mai fost arestată în iulie, iar apoi eliberată în urma unui apel și a presiunii publice. Cazul produce îngrijorare în cercurile liberale, care văd acțiunile autorităților drept un act de cenzură.

Printre altele, Igarashi a lansat mascota ”Manko-chan” și o ambarcațiune de tip caiac, ambele de forma organelor genitale feminine.

”Operele mele au ca intenție să inducă amuzamentul, este vorba despre organe sexuale decorate simpatic. Nu sunt obscene”, a afirmat artista în fața instanței.

Legea japoneză împotriva obscenității interzice reprezentarea organelor genitale în imagini publice sau în transmisii TV sau pe Internet.

Dacă va fi condamnată, Igarashi riscă doi ani de închisoare și amendă de 2,5 milioane de yeni (peste 20.000 $).

jap jap1