11.4 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 22:50

“Ziua Porților Deschise”, de 1 iunie, la sediul MAI

spot_img

MAI organizează, duminică, evenimentul “Ziua Porților Deschise”, cu prilejul Zilei Copilului

Ziua-Copilului

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) organizează, duminică, 1 iunie, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, evenimentul “Ziua Porților Deschise”, care va avea loc la sediul instituției, din Piața Revoluției, informează un comunicat al MAI.

Astfel, copiii și adulții vor putea vizita, duminică, 1 iunie, între orele 09.00 – 12.00, în cadrul evenimentului “Ziua Porților Deschise” – aflat la cea de-a cincea ediție, interiorul sediului instituției, dar și expoziția vehiculelor de intervenție.

Conform sursei citate, cei dornici să se familiarizeze cu specificul activităţilor MAI vor avea ocazia să viziteze standurile expoziţionale ale Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei Generale de Paşapoarte, Direcţiei pentru Evidenţa Persoanei, Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Arhivelor Naţionale.

Copiii, și nu numai, vor avea posibilitatea de a vizita și interiorul clădirii – sălile de festivități, balconul care marchează începutul democraţiei postbelice în România.

Totodată, în parcarea sediului MAI, vor fi expuse autovehicule şi mijloace specifice de intervenţie ale poliţiştilor, jandarmilor, poliţiştilor de frontieră şi pompierilor, precum şi un elicopter din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie.

De asemenea, cei mici sunt aşteptaţi de către specialiştii criminalişti, câinii politişti, robotul pirotehnic, motocicliştii şi echipajele speciale ale Poliţiei Rutiere, luptătorii trupelor speciale și echipele de salvatori ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Tinerii interesaţi de o carieră într-una dintre structurile MAI vor avea ocazia să cunoască oferta educaţională a unităţilor de învăţământ, iar studenţii Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” vor fi în măsură să prezinte detalii celor care vor să urmeze o carieră de poliţist, jandarm, pompier, arhivist.

Pentru accesul în clădirea MAI, copiii peste 14 ani și adulții trebuie să prezinte la intrare documentul de identitate.

D.M.