10.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 17:56
No menu items!

“Sfârșitul lumii“ crește turismul în Mexic

spot_img

maya

Presupusa profeţie maya privind “sfârşitul lumii” va determina multiplicarea numărului de turiști în staţiunile balneare din estul Mexicului şi în siturile arheologice ale regiunii.

Hotelierii din Cancun, Quintana Roo (unul dintre cele cinci state mexicane în care s-a dezvoltat civilizaţia maya) sunt pregătiți pentru ocuparea locurilor în proporție de 90%, asociația hotelieră oferind pachete turistice care, în a treia săptămână a lunii decembrie, cuprind vizite la Chichen Itza, Tulum sau Parcul Xcaret.

Regiunea reprezintă un punct determinant pentru promovarea turistică a “sfârşitului lumii” deoarece se află relativ în apropierea situl-ui arheologic Chichen Itza, unde este amplasată piramida Kukulkan (Şarpele cu pene).

Se estimează că Chichen Itza va beneficia de cel mai mare aflux de turiști, elementul de interes fiind ceremonia de la 21 decembrie, în același timp cu reconstituirea mai multor ritualuri maya.

În Villahermosa, din statul Tabasco, un punct de atracție turistică îl reprezintă muzeul arheologic în care se află fragmente din “Monumentul 6”, grandioasa stelă din piatră care a dat naștere speculaţiilor despre profeţia maya privind sfârşitul lumii, în vreme ce la  Tapachula, în statul Chiapas, a fost montat un uriaş ceas electronic ce afișează numărătoarea inversă până la data de 21 decembrie.

Mexicanii se amuză pe marginea profeţiei potrivit căreria un întreg ciclu se termină în decembrie 2012, marcând astfel sfârsitul lumii.