12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 13:19
No menu items!

“Georgienii zburători” din Baletul Național Georgian Sukhishvili vor dansa, miercuri, la București

spot_img

Sukhishvili_pic2

“Georgienii zburători” din Baletul Național Georgian Sukhishvili  vor susține un spectacol la Sala Palatului din București, miercuri, de la ora 20.00.

Spectacolul va oferi audienței două ore impresionante, în care peste 70 de dansatori vor urca pe scenă și vor dansa pe ritmurile muzicii tradiționale georgiene.

„Georgienii zburători”, cunoscuți în întreaga lume datorită acrobaţiilor şi săriturilor extrem de înalte executate pe durata reprezentaţiei, vor încânta publicul român cu un spectacol de tradiţie și cu o coregrafie complexă.

Unicitatea Baletului provine atât din tehnicile folosite de către dansatorii bărbați, fiind singurii din lume care execută piruete pe vârfurile picioarelor, fără susținerea încălțărilor specifice balerinilor, cât și din complexitatea întregului show și emoțiile transmise către public.

Sukshishvili_Dance_Ansamble_-_Man

Spectacolul din România face parte dintr-un turneu european al Baletului Național Georgian Sukhishvili, urmând ca la finalul anului să ajungă pe continentul american.

Baletului Național Georgian Sukhishvili este prima companie profesionistă de dans din Georgia, înființată în 1945 de Iliko Sukhishvili și Nino Ramishvili. De-a lungul timpului, baletul s-a transformat într-o adevărată carte de vizită culturală a Georgiei, fiind reprezentantul tradiţiei şi patrimoniului artistic al acestei ţări în întreaga lume.

Bilete pentru spectacolul de mâine de la Sala Palatului, ora 20.00, sunt disponibile pe www.eventim.ro, www.biletoo.ro și www.blt.ro.

Sukhishvili image

D.M.