17.7 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 12:07
No menu items!

Ștefan Vuza vrea să păstreze activele fabricii falimentare Someș Dej în interiorul grupului său

spot_img

vuza

Compania Uzuc SA Ploiești urmează să decidă achiziționarea activelor companiei Someș SA Dej, care se află în faliment, potrivit unei comunicări către Bursa de Valori București. Ambele companii fac parte din Grupul Serviciile Comerciale Române (SCR), controlat de omul de afaceri Ștefan Vuza.

Într-un raport al Consiliului de Administrație, se arată că ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor Uzuc SA, din data de 12 ianuarie, se completează cu următorul punct:”Aprobarea achiziționării în bloc a tuturor activelor aparținând SC Someș SA Dej, inclusiv active aparținând Secției Celuloză și Secției Hârtie, mai puțin activul ”Baraj”, singur sau în orice formă de asociere cu potențiali investitori, conform metodei și procedurilor stabilite de către administratorul judiciar, în măsura în care SC Uzuc SA câștigă licitația organizată în acest sens, la prețul de maxim 5 milioane de euro”.

Uzuc SA este producător de echipamente sub presiune pentru industria chimică, petrochimică, rafinărie, instalații energetice clasice și nucleare. Someș SA Dej deține active pentru producția de celuloză și hârtie. Presa locală din Dej a scris că Someș SA a intrat inițial în insolvență pentru datorii de 1,4 milioane de lei către alte firme din SCR, sugerând faptul că Vuza a falimentat intenționat această societate.

SCR cuprinde și compania Chimcomplex Borzești, care și-a exprimat intenția de a participa la privatizarea activelor viabile din Oltchim SA, cea mai mare companie din industria chimică.

 Vlad Bârleanu