1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 10:50
No menu items!

Ștefan Câlția, invitat la Cafeneaua critică

spot_img

Invitatul ediției din 15 noiembrie al Cafenelei critice este prestigiosul pictor Ștefan Câlția, devenit de câteva luni, de pe 15 mai, septuagenar. În acest an aniversar, Galeria Posibilă din București, condusă de Matei Câlția, fiul său, a organizat un ciclu de expoziții speciale, unele cu câte o singură lucrare a artistului, sub titlul Șapte povești cu Ștefan Câlția*.

În această perioadă, publicul poate vizita „capitolele” V și VI ale acestui proiect: Stejar pentru Rege – Flori pentru Regină la Galeria AnnArt (1 noiembrie-8 decembrie 2012, singurul „capitol” plasat în alt spațiu) și Desen mare la Galeria Posibilă (8 noiembrie-1 decembrie 2012).

La Cafeneaua critică, Ștefan Câlția va vorbi despre viața și opera sa.

Amfitrionul Cafenelei critice este, ca mereu în anii de când a fost înființată, criticul literar Ion Bogdan Lefter.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. De la reluarea sa în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a fost găzduită de cluburile bucureştene The Silver Church, Club A şi Club Control. De la debutul „stagiunii” 2011-2012, Cafeneaua critică a revenit la Club A şi se desfăşoară uneori joia, alteori miercuri, mereu seara, la ora 19.00.