13.1 C
București
joi, 23 septembrie 2021 - 12:33

Șpaga pentru vagoanele Metrorex, o excursie în Spania

spot_img

Trei membri ai comisiei de licitație care a atribuit contractul de vagoane de metrou unei firme spaniole au fost mituiți cu o excursie în Spania

caf_metrou 1

Cei trei membri ai comisiei de licitație, Valeriu Picu, Gabriel Sburlan (director exploatare) și Mihai Andronescu (șef birou tehnic) sunt acuzați de luare de mită, abuz în serviciu și folosirea de informații care nu sunt destinate publicității.

Concret, procurorii secției a II-a din cadrul DNA au stabilit că în perioada octombrie 2014 -martie 2015 au dat informații despre celelalte firma participante la licitația pentru trenurile noi de metrou pentru magistrala 5 Drumul Taberei-Pantelimon. Datele i-au fost date lui Ovidiu Băncescu, reprezentantul Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) SA Bilbao, care a și câștigat licitația. Lucrările au fost apoi subcontractate de CAF unei firme românești.

Drept premiu, cei trei membri ai comisiei de licitație au fost plimbați 3 zile în Spania, pe banii firmei spaniole, călătoria incluzând și o vizită la fabrica societății din Beasain. Anchetatorii au mai stabilit că unul dintre membrii comisiei, Valeriu Picu, cel care l-a și prezentat celorlalți colegi pe reprezentantul spaniolilor, a mai luat de la acesta o mită “mascată” într-un contract de prestări servicii de traduceri, la preț supraevaluat.

Reprezentantul firmei spaniole, Ovidiu Băncescu este cercetat pentru dare de mită și complicitate la abuz în serviciu.

M.N.