13 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 17:12
No menu items!

Șova îi sperie pe italieni cu rezilierea contractului autostrăzii București-Ploiești

spot_img

Sova_SZ

După ce i-a amenințat pe italienii de la Impregilo cu rezilierea contractului pentru lotul 3 din autostrada Orăștie-Sibiu, ministrul transporturilor,, Dan Șova ar putea rupe înțelegerea și cu italienii de la firma Pizzarotti, care trebuie să finalizeze ultimii 6 km din autostrada București-Ploiești.

 Există un litigiu între CNADNR și Pizzarotti pentru  anumite majorări contractuale, în valoare de aproximativ 80 de milioane de lei. Dacă nu renunță la aceste majorări, contractul pentru finalizarea celor 6 km de autostradă între București și Centura Capitalei ar putea fi reziliat.

Dan Șova

ministrul transporturilor

Întrebat câți kilometri de autostradă se vor finaliza în acest an, ministrul transporturilor a explicat că depinde de cât de repede se mișcă constructorii. Ministrul Dan Șova s-a lăudat apoi cu activitatea CNADNR din Guvernul Ponta, spunând că nimeni nu a putut realiza ce s-a făcut în 2013 în această instituție, adică 289 de km de autostradă realizați, 465 de km în construcții și un alt ordin de construcție pe lotul 2 Timișoara-Lugoj. Conform ministrului, lotul 1 din autostrada Nădlac-Arad se va finaliza în acest an, iar tronsoanele de autostradă între Sebeș și Turda au termen 4 luni de proiectare și 18 luni de execuţie. În ceea ce privește lotul de autostradă Suplacu de Barcău-Borș, acesta ar putea fi finalizat în 2016.

Ștefan Etveș