8 C
București
vineri, 5 martie 2021 - 2:15

Șoseaua de coastă se face la Constanța. În mai nu era niciun ofertant, acum sunt 4

Patru firme s-au prezentat la licitaţia pentru primul tronson al şoselei de coastă din Constanţa, autorităţile spunând că etapa de evaluare a proiectelor va dura până la 90 de zile.

soseacta

Viceprimarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a declarat că dacă nu vor fi probleme, lucrările ar putea începe în primăvara anului viitor. El a adăugat că dacă în urma licitaţiei nu va fi desemnat niciun câştigător, atunci nu va mai fi timp pentru organizarea alteia, deoarece termenul de implementare al proiectului este până la sfârşitul lui 2015, întrucât este vorba despre un proiect pe fonduri europene.

Conform municipalității Constanța, primul tronson al şoselei de coastă, ce va face legătura între Portul Tomis şi Plaja Modern, va avea o lungime de 2,7 kilometri. Întreaga şosea de coastă va avea 11 kilometri şi va face legătura cu staţiunea Mamaia. Şoseaua de coastă, care ar urma să fie construită la nivelul plajei, va avea două benzi, dar va exista şi o zonă pietonală şi una destinată bicicliştilor.

Şoseaua de coastă este un proiect mai vechi al primarului Radu Mazăre, care și-a propus să unească astfel centrul vechi al  Constanţei cu staţiunea Mamaia. Investiţia s-a lovit iniţial de refuzul fostului ministru al Mediului Sulfina Barbu, care a invocat că legea zonei costiere nu permite să se construiască atât de aproape de apă. Ulterior, s-a încercat modificarea legii zonei costiere printr-un amendament adus de mai mulţi deputaţi, între care şi fratele lui Radu Mazăre, amendament care însă nu a trecut.

Valoarea proiectului realizării primului tronson al şoselei de coastă este de 42.572.178,12 lei, din care contribuţia Uniunii Europene reprezintă 33.716.083,66 lei, iar contribuţia beneficiarului 704.843,34 lei. Proiectul a fost semnat la 4 decembrie 2013 şi are ca termen de finalizare 3 iulie 2015.

În luna mai a mai avut loc o licitaţie pentru proiectul şoselei de coastă, la care însă nu s-a prezentat niciun ofertant.

foto: observatordeconstanta.ro

M.N.