2.3 C
București
luni, 5 decembrie 2022 - 4:19
No menu items!

Șoferi blocați cu mașinile în zăpadă, din cauza viscolului

spot_img

Trei șoferi au cerut ajutor prin 112, marţi noapte, cu câteva minute înainte de ora 01.00, când nu au mai putut înainta din cauza zăpezii aduse de vânt pe şosea

ninsoare

Mai mulţi şoferi au stat blocaţi cu maşinile în zăpadă timp de peste cinci ore, în noaptea de marţi spre miercuri, pe un drum judeţean din Buzău, unde tot din cauza zăpezii un drum naţional a fost închis, după ce un TIR şi un microbuz au derapat şi au blocat şoseaua.

Potrivit autorităţilor locale, şoferii a două autotrenuri şi un bărbat aflat la volanul unui autoturism au cerut ajutor prin 112, marţi noapte, cu câteva minute înainte de ora 01.00, când nu au mai putut înainta din cauza zăpezii aduse de vânt pe şosea, pe drumul judeţean 102H, în localitatea buzoiană Amaru.

Autorităţile judeţene au luat legătura cu societatea care se ocupă de deszăpezirea drumului judeţean, care a trimis în zonă un utilaj şi a reuşit deblocarea drumului la ora 06.44. Timp de peste cinci ore cei trei şoferi au stat blocaţi cu maşinile în zăpadă.

De asemenea, DN 2B, care face legătura între Buzău şi Brăila, a fost închis, marţi seară, în jurul orei 21.00, după ce un tir şi un microbuz cu trei pasageri au derapat şi au blocat şoseaua. Responsabilii de la secţia Drumuri Naţionale Buzău au intervenit cu patru utilaje de mare tonaj şi au reuşit să deblocheze drumul după aproximativ trei orei. Circulaţia a fost reluată pe ambele sensuri ale DN2B în jurul orei 24.20.