1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 3:21
No menu items!

Și judecătorii clujeni cer revocarea lui Cristi Danileț din CSM

spot_img

Și judecătorii clujeni cer revocarea lui Cristi Danileț din CSM

După judecătorii din Vâlcea, și magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca au decis, miercuri, în Adunarea Generală, să ceară revocarea lui Cristi Danileţ din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). O procedură similară, care o vizează pe contracandidata lui Danileț la fotoliul de vicepreședinte al Consiliului, Alina Ghica (până acum președinte al CSM – n.r.), este în derulare la Curtea de Apel Cluj.

Preşedintele Judecătoriei Cluj-Napoca, Lucian Marian, a declarat, miercuri, că magistraţii sunt nemulţumiţi de faptul că judecătorul Cristi Danileţ şi-a exercitat în mod necorespunzător atribuţiile încredinţate prin alegerea ca membru al CSM.

“Un număr de 27 de judecători de la Judecătoria Cluj-Napoca, din cei 29 prezenţi, au votat, miercuri, pentru revocarea domnului Danileţ Cristi din funcţia de membru al CSM. Principalele motive sunt legate de faptul că activitatea domnului Danileţ în cadrul CSM nu corespunde aşteptărilor, de participarea acestuia la o procedură netransparentă de alegere a conducerii Consiliului Superior al Magistraturii, contrar celor însuşite în proiectul de candidatură, şi de lipsa de atitudine publică a domnului Danileţ vis-a-vis de unele aspecte din activitatea CSM”, a spus Lucian Marian.

R.D.