4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 17:15
No menu items!

Și-a omorât mama chiar de ziua ei

spot_img

Un vasluian în vârstă de 40 de ani, din localitatea Movileni, care şi-a ucis mama cu peste 30 de lovituri de cuţit chiar de ziua acesteia, a fost condamnat de Tribunalul Vaslui la 19 ani şi nouă luni de închisoare pentru omor calificat.

Trimis în judecată în urmă cu un an după ce şi-a ucis mama, Hristodor Munteanu a fost găsit vinovat de instanţă şi a fost condamnat de Tribunalul Vaslui la 19 ani şi nouă luni de închisoare pentru omor calificat.

Potrivit probatoriului depus în instanţă de către procurori, întreaga scenă în care Frăsina Munteanu, în vârstă de 63 de ani, a căzut victimă propriului fiu a avut loc în casa în care locuiau cei doi, chiar în ziua în care femeia îşi sărbătorea ziua de naştere. După ce a fost lovită de peste 30 de ori cu un cuţit, susţin anchetatorii, ea a reuşit să fugă din locuinţă, încercând să ceară ajutorul unui vecin.

Așa a şi fost găsită de către acesta a doua zi dimineaţă. Vecinul a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a anunţat că pe banca din faţa locuinţei se află cadavrul unei femei, cu urme de sânge pe haine.

În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că autorul crimei este chiar fiul femeii, cel care, în urma audierilor, a declarat că nu-şi mai aminteşte nimic din ceea ce s-a întâmplat în acea noapte.

Ulterior, bărbatul a fost transferat în arestul Poliţiei Vaslui după ce, în urma unei expertizei psihiatrice, s-a stabilit că avea discernământ atunci când şi-a ucis mama.

D.M.