17.6 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 14:24

Și-a dat în judecată ginecologul. Află de ce

spot_img

ginecolog

O pacientă şi-a reclamat medicul ginecolog pe motiv că modul în care a efectuat controlul mamar în ultimii trei ani a fost excesiv de sexual, scrie Daily Mail.

Femeia în vârstă de 49 de ani, a afirmat că doctorul Angamathu Arunckalaivanan i-ar fi cerut să îşi ridice bluza şi sutienul înainte de a se aşeza în spatele ei în timpul unui consult şi de a începe să îi pipăie sânii. Metoda de consult  a medicului a făcut-o pe femeie să se simtă agresată sexual.

„Am plecat din cameră în acea zi şi pur şi simplu ceva se simţea greşit. Nu puteam să îmi scot din minte consultaţia şi chiar m-am întrebat ce s-a întâmplat acolo?”, relatează pacienta.

Pentru a afla dacă felul în care fusese examinată în ultimii ani era sau nu nepotrivit, pacienta a mers la o altă clinic, unde suspiciunile i-au fost confirmate.  Femeia a contactat Poliţia, care a adus cazul în atenţia membrilor Consiliului Medical General din Marea Britanie.

Doctorul Arunckalaivanan, care nu a negat invinuirile ce I s-au adus, a fost găsit vinovat de către superiori şi suspendat pe o perioadă de un an pentru faptele sale. Medicul a încercat să se justifice, spunând că aceasta este modalitatea prin care a învăţat să realizeze un astfel de consult la Universitatea Madras din India.

Reprezentanţii Consiliului au decis că acesta este un caz izolat şi la acel moment consultaţia era indicată din punct de vedere clinic, însă  „felul în care a fost realizată examinarea sânilor pacientei a fost clar motivată sexual”.

C.A.