16.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 15:42

Șeful SRI: Mai multe atentate teroriste au fost dejucate în România

spot_img

George Maior susține că se vor mai produce și alte atentate

Maior_George_SZ

Directorul SRI, George Maior, a declarat, în cadrul unui interviu, că în România au existat mai multe atentate teroriste judecate de principalul serviciu de informații. El a arătat că, în Europa, se vor mai produce și alte atentate teroriste.

Potrivit directorului SRI, serviciile secrete europene sunt pregatite pentru noul nivel de terorism, dar nu exista securitate absolută. Uneori, prevenţia nu se poate realiza, a precizat directorul SRI.

Într-un interviu acordat în exclusivitate ziare.com, George Maior a susţinut că în România nu există în acest moment un pericol major de atentat terorist, dar SRI a luat măsuri suplimentare, pe baza evaluării serviciului, în concordanţă cu situaţia operativă, nu am considerat necesară ridicarea nivelului de alertă.

Au existat tentative de atentate în România, nu intru în detalii. Am acţionat strict în registrul preventiv şi ne-am îndeplinit misiunea. Nu au existat evenimente şi datorită unor acţiuni mai subtile, mai discrete, pe care le-am avut în vedere la nivelul SRI, inclusiv prin expulzări de persoane, nepermiterea accesului unor persoane suspectate de asemenea activităţi şi realizarea unui tablou informativ precis asupra riscurilor cu care ne confruntăm

George Maior
directorul SRI