2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 21:29
No menu items!

Șeful SRI, George Maior: Noul președinte al României va decide mandatul meu după bilanțul instituției

spot_img

Directorul SRI, George Cristian Maior, care a spus ca își va depune mandatul noului președinte al României, a spus că Iohannis va analiza rezultatele SRI după bilanțul de la sfârșitul anului

maior carte

Întrebat dacă și-a depus deja mandatul noului președinte al României, așa cum a susținut, sau o va face în viitorul apropiat, George Cristian Maior a răspuns că se va ține de cuvânt.

Îl felicit pe președintele României proaspăt validat și îl asigur că va găsi în SRI o instituție solidă a statului român, capabilă să ofere securitatea națională a României și cetățenilor ei și să promoveze interesele strategice ale României. România are cele mai puternice servicii de informații din Europa și în al doilea rând, întotdeauna îmi mențin cuvântul, nu revin la declarațiile inițiale, le știți. Îmi țin cuvântul și așa cum am spu,s și de această data va face o analiză care va fi facilitată și de faptul că intrăm în bilanțul SRI, încă de la sfârșitul anului și începutul anului viitor, și își va exprima opinia despre modul în care mi-am solicitat mandatul și va lua o decizie în conformitate cu ce va vedea.

George Cristian Maior, director SRI

Chestionat cu privire la cazul reținerii procurorului șef DIICOT, Alina Bica, cât timp a fost monitorizată de SRI, Maior a spus că nu comentează cazuri din justiție.

George Cristian Maior a lansat, vineri, la Târgul Gaudeamus, volumele „Spion pentru eternitate: Frank Wisner” şi „Despre intelligence”.