14.3 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 14:47

Șeful Serviciului Resurse Umane al Primăriei sectorului 2, reținut de DNA

spot_img

Daniela Năstase este acuzată de trafic de influență și va fi prezentată magistraților Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă

Daniela Nastase_PS 2

Șeful Serviciului Resurse Umane al Primăriei Sectorului 2, Daniela Năstase, a fost reținută, în noaptea de miercuri spre joi, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), sub acuzația de trafic de influență. Aceasta a fost prinsă în flagrant primind 11.000 de euro în schimbul repartizării unor locuințe ANL.

În cursul lunii noiembrie 2014, la propunerea unei persoane, denunţător în cauză, inculpata Năstase Daniela care ocupă postul de șef al Serviciului resurse umane la Primăria Sectorului 2 București, a acceptat ca, în schimbul sumei de 11.000 euro, să intervină pe lângă un alt funcţionar din aceeaşi instituţie, angajat la Serviciul spațiu locativ, pentru ca acesta să înregistreze cinci dosare pentru solicitarea de apartamente ANL ale unor persoane recomandate de denunţător, fără ca solicitanții să fie prezenți personal, așa cum impun dispozițiile legale.

Pentru acest serviciu, inculpata Năstase Daniela intenționa să ofere celuilalt funcţionar 1.000 din cei 11.000 euro.

De asemenea, în schimbul sumei amintite, inculpata și-a luat angajamentul față de denunţător să facă demersuri pe lângă persoane cu putere de decizie din instituția în care își desfășura activitatea pentru ca cererile depuse să fie aprobate, garantând în acest sens.

La data de 14 ianuarie 2015, inculpata NĂSTASE DANIELA a primit de la denunţător suma de 11.000 euro, potrivit celor convenite anterior, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.

Direcția Națională Anticorupție
comunicat de presă