3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 9:00
No menu items!

Șeful Postului de poliție Bragadiru (Teleorman), arestat pentru infracțiuni de criminalitate organizată

spot_img

Un inspector de poliţie de la Serviciul de Investigare a Fraudelor şi un agent şef adjunct, arestaţi
foto: arq.ro

Șeful Postului de Poliţie Bragadiru (județul Teleorman) și un ofițer de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției Județene Teleorman au fost arestați, marți, sub acuzațiile de aderare şi sprijinirea unui grup infracţional organizat, şantaj şi abuz în serviciu.

“În sarcina inculpaţilor se reţine că au sprijinit activitatea infracţională desfăşurată de către o grupare constituită pe raza judeţului Teleorman, specializată în săvârşirea de infracţiuni de şantaj şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, coordonată de inculpatul P.G., şi au acţionat în scopul protejării membrilor acesteia”, precizează un comunicat al DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, inspectorul a participat la acţiunile de intimidare şi exercitare de presiuni şi violenţe asupra victimelor, creându-le acestora convingerea că membrii grupării beneficiază de protecţie din partea organelor de poliţie, iar şeful de post a acţionat în acelaşi sens, prin determinarea părţilor vătămate să nu sesizeze activitatea inculpaţilor sau să-şi retragă plângerile penale formulate ori prin avertizarea inculpaţilor în cazul depunerii unor astfel de plângeri.

“Facem precizarea că, anterior, în cadrul cercetărilor efectuate de către procurorii DIICOT în această cauză, instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a 12 inculpaţi, membri ai acestei grupări. La propunerea procurorilor, Curtea de Apel Bucureşti a dispus, pe data de 17 iunie, arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpaţilor”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

A.V.