15 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 8:06
No menu items!

Șeful Poliției Călărași, audiat la DNA

spot_img

Șeful Poliției Călărași, audiat la DNA

Șeful Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Călărași, Ioan Nicuşor Todiruţ, fost șef al Poliției Județene Suceava, a fost audiat, luni, la DNA Suceava, în dosarul privind achiziţionarea, în 2006, a clădirii în care funcţionează Poliţia Municipală Suceava şi pentru care s-ar fi plătit un preţ de aproape trei ori mai mare decât cel la care fusese evaluat imobilul.

Potrivit unor surse judiciare, comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ a venit la sediul DNA Suceava însoţit de avocat şi a răspuns întrebărilor procurorilor în dosarul în care este urmărit penal pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Clădirea, fost sediu administrativ al fabricii de tricotaje Zimbru, a fost achiziţionată de Poliţia Judeţeană Suceava în 2006 de la o firmă suceveană, cu suma de 11,6 milioane de lei, în condiţiile în care aceasta fusese evaluată în acelaşi an la 4 milioane de lei.

Ancheta în acest caz a fost deschisă de procurorii anticorupție în 2009, iar pe lângă fostul şef al IPJ Suceava Ioan Nicuşor Todiruţ sunt cercetaţi şi şeful Serviciului Logistică al Poliţiei Judeţene, comisar-şef Alexa Teodorovici, şi proprietarul firmei care a vândut respectiva clădire, Costel Bujorean.

În mai 2012, comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ a fost mutat şef al Poliţiei Judeţene Călăraşi, în locul său fiind numit comisarul-şef Marcian Colman.

R.D.