8.8 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 2:37

Șeful Pentagonului, Chuck Hagel, în vizită în România

spot_img

Secretarul Apărării, Hagel se va întâlni cu ministrul Dușa și cu premierul Victor Ponta

 Chuck Hagel

Secretarul Apărării al SUA, Chuck Hagel, va efectua joi o vizită în România la invitația omologului său român, Mircea Dușa, ocazie cu care se va întâlni și cu premierul Victor Ponta.

Întâlnirile dintre Mircea Dușa și Chuck Hagel sunt programate joi, la Constanța, prilej cu care vor fi abordate teme precum dimensiunea militară a Parteneriatului Strategic între cele două state, cu accent asupra sprijinului SUA pentru România în actualul context din vecinătatea estică, importanța măsurilor de reasigurare la nivel aliat, stadiul operaționalizării proiectelor SUA din România, ca și teme referitoare la agenda aliată în perspectiva Summit-ului NATO din Țara Galilor, se arată înttr-un comunicat al MApN.

La finalul convorbirilor, ministrul Dușa și secretarul Apărării Hagel vor vizita nava USS Vella Gulf, ce va acosta în Portul Constanța. Cu acest prilej, cei doi oficiali vor face declarații de presă comune.

Tot joi, șeful Pentagonului se va întâlni și cu premierul Victor Ponta.

”Da, (mă voi întâlni joi cu șeful Pentagonului n.r.) și mesajul e același pe care l-am transmis și vicepreședintelui Biden:’România este un aliat extrem de serios și important pentru SUA, pentru comunitatea euroatlantică. România își îndeplinește toate îndatoririle și este, repet, un factor de stabilitate aici, în regiune”‘, a declarat Victor Ponta, miercuri, la Palatul Parlamentului.

Purtătorul de cuvânt al oficialului american, contraamiralul John Kirby, anunța în urmă cu două săptămâni un turneu al lui Hagel care cuprindea și România, dar și participarea la reuniunea miniștrilor Apărării din țările NATO.

C.A.