23 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 22:38

Șeful MI5: O grupare din Siria planifică “atentate de mare amploare” în Occident

spot_img

Andrew Parker, directorul general al MI5, a evocat riscul unor atacuri care ar putea fi comise de combatanţi care se întorc din Siria

jihadisti

Directorul general al MI5, serviciul britanic de informaţii interne, a declarat joi că o grupare islamistă extremistă din Siria planifică “atentate de mare amploare” în Occident. Exprimându-se la Londra, a doua zi de la atacul sângeros comis la sediul din Paris al săptămânalului satiric francez “Charlie Hebdo”, Andrew Parker, directorul general al MI5, a evocat riscul unor atacuri care ar putea fi comise de combatanţi care se întorc din Siria.

Deşi cea mai mare ameninţare vine din partea organizaţiei Stat Islamic, extremişti aparţinând unor grupări afiliate Al-Qaida reprezintă la rândul lor un pericol, a declarat Parker.

Ne confruntăm cu comploturi mai complexe şi mai ambiţioase care urmează modul de abordare al (…) Al-Qaida şi al imitatorilor săi“, a spus el.

“Ştim, spre exemplu, că o grupare de terorişti fanatici Al-Qaida în Siria planifică atentate de mare amploare împotriva Occidentului”, a subliniat şeful MI5.

“Deşi noi şi partenerii noştri lucrăm la capacitate maximă, ştim că nu putem totul”, a adăugat el.

În acest context, Andrew Parker şi-a exprimat dorinţa ca serviciile antiteroriste să dispună de puteri sporite pentru a identifica şi supraveghea suspecţi.