6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 21:30
No menu items!

Șeful Metrorex, Aurel Radu, a oprit lifturile pentru persoanele cu dizabilități

spot_img

Metrou_lift

Șeful Metrorex, Aurel Radu își bate joc de copiii, persoanele cu dezabilități și bătrânii care folosesc zilnic metroul. Nici nu a montat bine ultimul lift într-una din stațiile de metrou din Capitală, că ditrectorul general al Metrorex, Aurel Radu a decis „sigilarea” ascensoarelor ce transportă călătorii care folosesc metroul.

În fiecare capitală europeană, metroul este prevăzut cu lifturi pentru parinții care folosesc cărucioare pentru copii, bătrânii care au dificultăți în a urca pe scări sau persoanele cu dizabilități. În București, după ce Metrorex a spart peste 15 milioane de euro pentru achiziția și montarea lifturilor în 49 de stații de metrou, de aproape două săptămâni, niciun ascensor nu funcționează. Pe ușile lifturilor este lipit un afiș pe care este scris „ASCENSOR NEFUNCȚIONAL. NE CEREM SCUZE PENTRU DISCONFORTUL CREAT”.

metrou lift

Surse avizate ne-au explicat că lifturile montate în stațiile de metrou funcționează. „Conducerea Metrorex a decis închiderea lifturilor pentru că sunt folosite de anumite persoane care deteriorează ascensoarele. Lifturile pot fi utilizate de orice călător care folosește metroul”, ne-au declarat sursele citate.

Fostul director al Meteorex, Gheorghe Udriște, s-a arătat surprins de faptul că niciun lift nu funcționează.

Numai în stațiile Obor și Muncii nu se pot monta lifturi. Întreținerea lifturilor este efectuată de angajații de la exploatare din cadrul Metrorex. Firmele care au montat lifturile nu au avut contract de întreținere. Nu se pot defecta toate lifturile în același timp. Numai Metreorex poate opri funcționarea lifturilor

Gheorghe Udriște
fost director Metrorex

Oficialii Metrorex au refuzat să ne explice de ce nu funcționează lifturile și cât au costat ascensoarele.

Ștefan Etveș