5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022 - 11:48
No menu items!

Șeful Metrorex aruncă peste 1,3 milioane de euro pentru întreținerea calculatoarelor

spot_img

Radu_Aurel

Managerul metroului bucureștean, Aurel Radu, a semnat un contract de peste 1,3 milioane de euro pentru întreținerea rețelei de calculatoare a Metrorex. Contractul-cadru pentru serviciile de mentenanță și asistență tehnică privind sistemul informatic integrat implementat la Metrorex, în valoare de 6,04 milioane de lei fără TVA, a fost atribuit companiei S&T România SRL, aceasta fiind, de altfel, singura care a înaintat o ofertă.

Licitația în valoare de 1,34 milioane de euro este prevăzută în Programul anual al achizițiilor publice pentru anul 2014 aprobat de șeful Metrorex, Aurel Radu. Pe lângă acordul-cadru pentru mentenanța calculatoarelor, Aurel Radu a scos la licitație trei contracte, în valoare totală de peste 200 milioane de euro. Cei mai mulți bani, respectiv 147 milioane de euro, se vor cheltui pentru finisaje, arhitectură și sisteme de instalații, Magistrala 5 Drumul Taberei-Pantelimon. Deasemenea, sistemul de siguranță a traficului, calea de rulare, șina a III-a și fir aerian de contact vor costa încă aproximativ 60 milioane de euro.

Locuri de parcare pentru șefii de la Metrorex, pe banii bucureștenilor

În același timp, Aurel Radu are grjiă ca directorii din Metrorex să aibă locuri de parcare, plătite din buzunarele burureștenilor care circulă zilnic cu metroul, prin contractul privind serviciile de închirierea locurilor de parcare pentru autoturismele aflate în proprietatea Metrorex. Conducerea companiei a găsit în buget bani pentru a plăti locuri de parcare. Prin achiziția cartelelor de metrou, bucureștenii plătesc 11 locuri de parcare, cu puțin peste 10.000 de euro, pentru „baștanii” de de la Metrorex.

Programul anual de achiziții publice pe anul în curs prevede 30 de contracte. În program sunt strecurate și cele două licitații de peste 15 milioane de euro, demarate la sfârșitul anului trecut, pentru deratizare, dezinfecție și salubrizare.

Printre contracte figurează și studiul de prefezabilitate și cel de fezabilitate pentru construcția liniei 4 de metrou Lac Străulești-Gara Progresu, Tronsonul Gara de Nord-Gara Progresu, licitație în valoare de aproximativ 8 milioane de euro.

La capitolul contracte de achiziție produse, conducerea Metrorex a inclus și licitația, în valoare de aproximativ 3,04 milioane de lei, care prevede achiziția de automate pentru vânzare cartele.

Ștefan Etveș