18.9 C
București
joi, 23 mai 2024 - 22:03
No menu items!

Șeful IPJ Gorj, Salvador Caragea, verificat de Corpul de control al ministrului Radu Stroe

spot_img

Șeful IPJ Gorj, Salvador Caragea, verificat de Corpul de control al ministrului Radu Stroe

Ministrul afacerilor interne Radu Stroe a trimis marți Corpul de control la Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Gorj pentru a verifica acuzațiile grave, de abuzuri și corupție, aduse de un om afaceri șefului IPJ, comisarul șef Salvador Caragea.

Decizia ministrului survine la nici 24 de ore de la momentul la care cel mai potent om de afaceri din orașul Motru, Mihai Râmescu, a anunțat că intră în greva foamei și a organizat un marș la care au participat cei 200 de angajați ai săi, în semn de protest față de abuzurile repetate la care ar fi fost supus de șeful poliției județene.

Având în vedere protestul public care a avut loc în ziua de 17.06.2013 în municipiul Motru, cât și memoriul domnului Râmescu Mihai adresat în aceeași zi conducerii Ministerului Afacerilor Interne, ministrul Radu Stroe a dispus ca o echipă a Corpului de Control al ministrului să verifice aspectele semnalate care îl privesc în mod direct pe inspectorul șef al IPJ Gorj, comisar șef Viorel Salvador Caragea. Din dispoziția ministrului Radu Stroe, echipa de control va fi condusă de unul dintre adjuncții șefului Corpului de Control al ministrului.

Ministerul Afacerilor Interne

Concret, luni, omul de afaceri a susținut că între el şi şeful Poliţiei Gorj există un adevărat război. „Războiul a început pe data de 5 ianuarie 2012, când domnul Salvador Caragea a chemat toate instituţiile de control din Gorj… le-a urcat în 15 maşini. Au ajuns la Motru şi le-a dat fiecăruia câte un bileţel pe care scria numele societăţii care urma să fie verificată“, a declarat Râmescu.
El a adăugat că, în ultimii ani, a fost umilit de comisarul șef Salvador Caragea, care nu doar că i-ar fi pretins mită, dar l-ar fi obligat chiar să-i hrănească struții de la ferma pe care o deține, ca o pedeapsă pentru „nesupunerea” sa.
Potrivit lui Râmescu, șeful IPJ Gorj ar fi ordonat ca pe numele său să fie întocmite, în mod abuziv, două dosare penale și l-ar fi asaltat cu controale. Iar el nu ar fi singura „victimă” a lui Salvador Caragea.
„În 2012 şi 2013, atât eu cât şi alţi administratori am fost terorizaţi de şeful Poliţiei Gorj. Începând de la controale efectuate de 72 de persoane. Au fost făcute câte 25, 35, 10 şi de câte două, trei ori pe lună. Am fost hărţuit în 2012 şi 2013. Nu am afaceri cu statul şi activitatea mea este toată la vedere. S-a umplut paharul şi nu mai suport”, a explicat Râmescu.
Raluca Dan