4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 23:05
No menu items!

Șeful întreținerii drumurilor din CNADNR, Florin Dascălu, audiat la DNA. UPDATE

spot_img

Florin Dascălu, directorul Direcției Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din CNADNR a venit la auderi cu un teanc de documente în brațe.

 Florin Dascalu_CNADNR_SZ

UP DATE

După aproape trei ore de audiere, directorul din CNADNR Florin Dascălu a ieșit din sediul DNA fără documentele cu care venise. Dascălu a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor legate de audierea sa. Surse judiciare susțin că Dascălu a fost chemat să dea declarații și să arate hârtiile care au stat la baza unui contract de pază pentru un tronson de autostradă de pe coridorul IV, semnat în mandatul fostului director al CNADNR, Daniela Draghia.

Un alt șef din Compania de Drumuri a răspuns azi întrebărilor procurorilor, Dumitru Drugă, șeful serviciului de monitorizare și starea drumurilor din CNADNR. Nici Drugă nu a vrut să dea detalii jurnaliștilor despre audierea sa.

druga cnadnr

Florin Dascălu a încercat să intre în sediul DNA pe orice ușă în afara celei din fața clădirii, acolo unde erau strânși jurnaliștii. A fost îndrumat însă de jandarmi exact către acea ușă. Dascălu a refuzat să facă declarații despre audierea sa, dar ținea în brațe mai multe teancuri de documente.

Florin Dascălu este unul dintre cei mai vechi directori din Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi, iar soția sa a lucrat chiar la una dintre firmele care aveau contract cu compania.

DNA are în lucru mai multe dosare penale deschise ca urmare a unor denunțuri, inclusiv ale omului de afaceri Nelu Iordache, privind contractele pe care CNADNR le-a avut, în ultimii ani, cu unele societăți.

M.N.