5.1 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 0:18
No menu items!

Șeful companiei maritime care gestiona feribotul naufragiat în Coreea de Sud a fost arestat

spot_img

feribot naufragiat coreea de sud

Directorul companiei maritime sud-coreene care deține feribotul Sewol, al cărui naufragiu a provocat moartea sau dispariția a circa 300 de persoane, a fost arestat joi și va fi pus sub acuzare pentru omucidere din culpă, informează France Presse.

Kim Han-sik, director general al companiei Chonghaejin Marine, a fost arestat la domiciliul său și va fi inculpat în cursul acestei zile, a anunțat procurorul.

„Kim este vizat de mai multe capete de acuzare, printre care omucidere din culpă și încălcarea dreptului maritim”, a declarat pentru AFP procurorul Yang Jung-jin.

Șeful companiei este considerat complice și se apreciază că a permis tacit supraîncărcarea feribotului, un factor care cel mai probabil a contribuit la scufundarea vasului, potrivit experților.

Încătușat și cu fața acoperită, bărbatul a fost arătat camerelor de filmat ale televiziunilor, după cum a fost și cazul celor 15 membri ai echipajului care au supraviețuit și care au fost arestați.

Căpitanul feribotului, 14 membri ai echipajului și patru membri ai ierarhiei interimare din cadrul companiei Chonghaejin Marine au fost arestați de la producerea naufragiului Sewol, la 16 aprilie.

C.A.