15.8 C
București
vineri, 7 mai 2021 - 0:54

Șeful CNADNR, Narcis Neaga, își avansează colegii de la Direcția Concesiuni

Narcis Neaga 4_SZ

Directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Narcis Neaga, are grijă de colegii săi din comisia de evaluare a proiectelor de concesiune a autostrăzilor Comarnic-Brașov, Sebeș-Turda și centura de sud a Capitalei.

După publicarea articolului privind umflarea” numărului de posturi de directori și consilieri în cadrul CNADNR, instituția a transmis un comunicat prin care precizează că la nivelul central a avut loc un proces de reorganizare în scopul eficientizării activităţilor desfășurate de instituţie, „inclusiv a altei abordări în relaţia cu mass-media”. În comunicatul de presă, conducerea companiei a omis să precizeze cel puțin că cele 8 posturi de directori au fost „inventate” odată cu procesul de reorganizare a CNADNR, rezultând 35 de posturi de directori și consilieri. Vechea organigramă, aprobată de fostul director Mircea Pop, prevedea un număr de 23 de directori.

În afară de postul de director general, cea mai „râvnită” poziție de șef în cadrul CNADNR este cea de director general adjunct cu finanțare de la bugetul de stat. Chiar dacă acest post a fost desființat de Mircea Pop, actualul director, Narcis Neaga, a reînființat această funcție bănoasă pentru fostul consilier, Cristian Andrei.

Mai mult, colegii lui Narcis Neaga din comisia de evaluare a concesiunilor, Amalia Bendeac, Rada Varga, Marian Raicu și Raul Mag au fost răsplătiți cu posturi bănoase de directori în cadrul CNADNR.

De asemenea, postul de director al Direcției Administrative, ocupat de Anghel Gheorghe, a fost reînființat de șeful CNADNR. Pentru Cătălin Eftimie, conducerea CNADNR a decis crearea postului de director al Direcției Gestionare Fonduri, iar Andrei Filipescu și Silvia Bărbulescu au primit funcțiile de directori adjuncți direcția juridică.

Directorul de comunicare al CNADNR nu își asumă răspunsurile oficiale

Chiar dacă Bogdan Cotârlici este director de comunicare al companiei și încasează mii de lei pe lună, fostul angajat al Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură Investiţii Străine, condus de Dan Şova, nu semnează răspunsurile oficiale.

Urmare acestui proces de reorganizare au fost desfiinţate și/sau comasate anumite direcţii/departamente/servicii/birouri. În contextul celor menţionate anterior, precizăm că numărul posturilor de conducere nu a fost majorat. De asemenea, menţionăm că fondul de salarii nu a fost modificat faţă de cel anterior reorganizării. Prin această reorganizare se urmărește realizarea unui real proces de transparentizare a acţiunilor instituţiei

Comunicatul CNADNR

Întrebați când a avut loc Consiliul de Administrație al Companiei de Autostrăzi pentru aprobarea procesului de reorganizare, CNADNR au precizat că ședința CA a avut loc în data de 17.10.2013.

Alexandru Maghiar