17.2 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 5:06
No menu items!

Șeful CNADNR, Narcis Neaga: Contractul pentru Comarnic-Brașov va fi semnat în iunie

spot_img

Contractul pentru construcţia în concesiune a autostrăzii Comarnic – Braşov va fi semnat în iunie, iar lucrările vor începe în luna următoare, a declarat, miercuri, directorul general al CNADNR, Narcis Neaga

Narcis Neaga 15_SZ

Șeful Companiei a adăugat că în acest moment finanţarea proiectului este stabilită în mare parte și a infirmat zvonurile privind retragerea unuia dintre constructori, asocierea Vinci. Neaga a precizat că termenul de finalizare şi costul total de realizare al proiectului vor putea fi comunicate după semnarea acordului cu constructorii selectaţi.

Şeful CNADNR a afirmat că nivelul taxei de utilizare a autostrăzii nu a fost stabilit deocamdată, precizând că riscul de trafic este exclusiv al statului, partenerul privat neavând opţiuni în privinţa taxării.

Premierul Victor Ponta şi ministrul Dan Şova s-au întâlnit la jumătatea lunii ianuarie, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii asocierii Vinci – Strabag – Aktor, care a câştigat licitaţia pentru construcţia tronsonului de autostradă Comarnic-Braşov, prilej cu care cele două părţi au semnat un memorandum de înţelegere. Ponta afirma atunci că autostrada Comarnic-Braşov, în lungime de 53 kilometri, va fi finalizată în 2017, la un cost estimat de 1,8 miliarde euro, iar taxa de utilizare avută în vedere va fi de 5,7 lei plus TVA, lucrările de construcţie urmând să înceapă la finalul lunii aprilie. La sfârşitul lunii martie, ministrul Transporturilor, Dan Şova, anunţa că acordul pentru construcţia autostrăzii va fi semnat în iunie, nu în aprilie, aşa cum se anunţase iniţial, amânarea termenului fiind un lucru „eminamente pozitiv”, întrucât statul a reuşit să obţină angajamentul ferm din partea BEI, BERD şi BM pentru susţinerea proiectului.

Ș.E.